Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Διάλογος Αρχιεπισκόπου με εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα της Παιδείας (φωτογραφίες)

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Τους προβληματισμούς για το εκπαιδευτικό σύστημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία σήμερα συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος με εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στον Ναό των Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.
Ο Αρχιεπίσκοπος είχε γόνιμο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και, νωρίτερα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα πολλά παιδιά που βρέθηκαν στο Ναό.
«Να προσέχουμε τις ρίζες μας, γιατί χωρίς αυτές δεν θα έχουμε καρπούς» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.
«Τιμούμε τους Αγίους για να τους ευχαριστήσουμε για όσα προσφέρουν στον κόσμο και στον καθένα από μας, αλλά και να ψηλαφήσουμε τη ζωή τους, για να παραδειγματιστούμε», είπε.
«Στο διάβα της ιστορίας βλέπουμε την κοινοτική ζωή που κράτησε όχι μόνο την Εκκλησία, αλλά και τον Ελληνισμό. Οι Τρεις Ιεράρχες γιορτάζονταν χωριστά. Ο καθένας για την δική του προσφορά και τα δικά του χαρίσματα, αλλά εδώ και χίλια χρόνια γιορτάζουμε τους τρεις Αγίους μαζί, για να τιμήσουμε τα γράμματα, τη γνώση, την σοφία».
Ο Αρχιεπίσκοπος, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο των Τριών Ιεραρχών και επεσήμανε πως «οι Τρεις Ιεράρχες ένωσαν δύο κόσμους μέσα σε αυτόν τον τόπο, σε αυτήν την πατρίδα, τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Έδωσαν την δυνατότητα να γίνει με σωστό τρόπο η εκμάθηση και η εκκλησιαστική ζωή».
Μιλώντας σε γονείς και εκπαιδευτικούς τόνισε, πως δε χρειάζεται να μάθουν στα παιδιά τους να τα έχουν όλα, αλλά μόνο τα χρήσιμα. Καλούνται, βέβαια, να σέβονται τα παιδιά τους και να μην διστάζουν να τους ζητούν συγγνώμη, όταν σφάλλουν.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε οι Τρεις Ιεράρχες να δίνουν σοφία στα παιδιά και στους δασκάλους και ανέφερε πως «υπάρχουν δύο ειδών σοφίες, η κοσμική σοφία που προσφέρουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, η οποία μας χρειάζεται και πρέπει να την αναζητούμε, υπάρχει όμως και η άνωθεν Σοφία, από την πραγματική εκκλησιαστική ζωή. Εκεί που συναντώνται τα δυο είδη σοφίας δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος».















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου