Κύριε μου, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Τμήμα λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Μητρόπολη Ταμασού

Με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου μεταφέρθηκε στην Κύπρο στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του 
Τροπαιοφόρου. Το ιερό λείψανο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου, το μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον μοναχό Παΐσιο.

Η Υποδοχή του λειψάνου έγινε μπροστά από το μέγαρο των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα στην παρουσία Κληρικών της Μητροπόλεως, του Επάρχου Λευκωσίας κ. Μάριου Παναγίδη, μελών της Θρονικής Επιτροπής, Κοινοταρχών και πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αστυνομίας Κύπρου σχηματίστηκε πομπή προς τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, όπου και θα παραμείνει το λείψανο για προσκύνηση από τους πιστούς μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Ακολούθως ο Πανιερώτατος μιλώντας προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η προσκύνηση των ιερών λειψάνων και τις πνευματικές ωφέλειες που αποκομίζουν οι Χριστιανοί. Αφού ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την μεγάλη ευλογία που κόμισε προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Κύπρου, τον παρακάλεσε να μεταφέρει τους αδελφικούς ασπασμούς προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο και ευχήθηκε ώστε να αξιωθεί της χαράς να τον φιλοξενήσει σε μια ελεύθερη Κύπρο. Ως ενθύμιο της επισκέψεώς του ο Πανιερώτατος πρόσφερε προς τον Άγιο Καθηγούμενο και το συνοδό του αναμνηστικά δώρα.

Ο Καθηγούμενος στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Άγιο Ταμασού για την ευλογία που του έδωσε για τη φιλοξενία του ιερού λειψάνου και απηύθυνε λόγους πνευματικούς και παραμυθητικούς προς το εκκλησίασμα.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Αγίου Καθηγουμένου και με τη συμμετοχή αρκετών Κληρικών .

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 6:30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 10:00 μ.μ. Καθημερινά θα επιτελούνται ιερές ακολουθίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου